Informatie:
Blijspel in drie bedrijven door J. Hemmink-Kamp.
Gespeeld op vrijdag 24 en zaterdag 25 oktober 2014.

Het verhaal:
Frank Zuidema is een succesvol schrijver, al enige jaren geleden weduwnaar geworden en 42 jaar oud. Hij is toch weer op zoek naar een partner omdat hij nog te jong is om alleen te blijven. Hij is een goedaardig mens en laat met zich sollen door de dochter Clyvia van een koude kakfamilie, waarop hij zijn oog heeft laten vallen. Mevrouw van Haeften en haar dochter hebben eigenlijk alles al geregeld voor de bruiloft, die voor Clyvia slechts een formaliteit is voor de burgerlijke stand en de inbreng van haar naam moest worden opgevat als een mogelijkheid voor Frank om zich te kunnen bewegen in de gegoede kringen.

Maar dan is er oma, die enige weken geleden een been heeft gebroken en nu thuis verzorgd wordt door verpleegster Liesbeth, een lieve en zachte verschijning, en Oma wil Frank behouden voor het maken van de grootste fout in zijn leven. Frank is eigenlijk degene die niets door heeft. Oma wordt geholpen door Hanna de huishoudster en Jan de huisknecht, zij zien de van Haeftens ook liever gaan dan komen. Hoewel die twee regelmatig proberen de deuringang te forceren door samen door een deur te willen gaan, en Jan nogal eens een slokje teveel neemt zijn zij hun werkgever een trouw hart toe gedragen.

Dan is er ook nog het dienstmeisje Kitty die verder in het stuk een belangrijke taak krijgt om de juiste harten bij elkaar te krijgen, en niet alleen voor anderen maar ook voor zichzelf. Dan zoon Kees, hij kan zijn geluk niet op met een nieuwe moeder, een nieuwe oma en een opa. Hij doet er alles aan om de situatie belachelijk te maken en zijn vader te beschermen tegen deze mensen, die niet op zijn geluk uit zijn maar op zijn geld.Intussen komt ook bij Frank de twijfel om de hoek kijken omdat het huis waarin hij zijn leven lang gewoond heeft niet goed genoeg zou zijn voor zijn aanstaande, en oma en het loyale personeel niet bij de bruiloft aanwezig zouden mogen zijn en als klap op de vuurpijl oma naar het bejaardenhuis moet. In het huis is echter een dame aanwezig die hij met liefde in zijn armen zou nemen ware het niet dat hij meent bij haar geen kans te maken. De heer van Haeften is het overal mee eens omdat hij bij Frank in huis precies weet waar de drank staat en dat is eigenlijk het enige dat voor hem belangrijk is want thuis krijgt hij de kans niet.

Rolverdeling:
– Kees Zuiderma, Sebastiaan van Tol
– Oma Zuidema, An Romijn
– Kees Zuuidema, Casper v.d. Berg
– Jan, huisknecht, Guido Schoo
– Hanna, huishoudster, Sandra van der Kolk
– Kitty, dienstmeisje, Linda Grimbergen
– Liesbeth, verpleegster, Kelly Woldhuis
– Bas van Haaften, Jan Grimbergen
– Truus, zijn vrouw, Lida Brama
– Clyvia, hun dochter, Jennifer Borst

Regie: Lida Brama en Jan Grimbergen
Grime: Lida Brama
Souffleuse: Gabrielle Kardol
Toneelmeester: Linda Grimbergen
Decor: Onder leiding van Jan Grimbergen