Informatie:
Blijspel in drie bedrijven door Hans van Wijngaarden.
Gespeeld op vrijdag 10 en zaterdag 11 april 2015.

Het verhaal:
Caro Vogel had het idee om haar leven wat op te vrolijken omdat er nooit eens iets bijzonders meer gebeurde in haar leven. Haar man Otto is een hele goede boekhouder, maar het avontuurlijke is er een beetje vanaf. Daar was dan opeens de verkiezing voor de beste doe het zelver. Iedere vrouw mocht inschrijven en laat uitgerekend haar man Otto de verkiezing winnen. De prijs die er aan verbonden was liegt er ook niet om namelijk 5000 Euro en twee weken vakantie naar de Riviera. Waar ze echter niet op gerekend heeft is, dat er een jury aan te pas komt om een aantal proeven van bekwaamheid te beoordelen.

De dochter des huizes Wilma laat zich meeslepen wanneer ze hoort wat de prijs is. Otto daarentegen verzet zich en brult dat hij niet van plan is om aan deze schertsvertoning mee te doen. Er is ook nog Oma in huis maar die begrijpt er helemaal niets van omdat zij weet dat haar zoon totaal geen gouden handen heeft en  geen spijker in de muur kan krijgen. Dan komen plots de buren Ko en Jo Geluk nog even langs. Het hele verhaal wordt nog eens uit de doeken gedaan en na wat verhitte gesprekken komt buurman Ko met een oplossing. Zij hebben een zoon Bob Geluk, die wel wat handiger is dan Otto en er wordt besloten dat hij de rol van Otto zal overnemen. Hij zal voor een dag Otto Vogel zijn die getrouwd is met Wilma en zij heeft zogenaamd meegedaan met de verkiezing door haar man ( dus Bob ) voor te dragen als de beste doe het zelver. Hoewel die twee zich al sinds de geboorte kennen zitten ze niet echt te springen  om, ook al is het maar voor een dag een echtpaar te zijn.

Alles goed en wel, de verkiezing is gewonnen en de jury is onderweg. Fotograaf Jan Witjes komt samen met Fraulein Gruenefeld ( zij is een medewerkster van een Duits damesblad ) om de zaak te controleren en te zien of de prijs terecht wordt toegekend. Wij kunnen u meedelen dat er heel wat gerommeld moet worden om de jury te overtuigen en tenslotte pakt het heel anders uit dan u zou denken. 

Rolverdeling:
– Otto Vogel, Sebastiaan van Tol
– Carlo Vogel, Sandra van der Kolk
– Oma Vogel, An Romijn
– Wilma Vogel, Linda Grimbergen
– Ko Geluk, een buurman, Jan Grimbergen
– Jo Geluk, een buurvrouw, Lida Brama
– Bob Geluk, hun zoon, Casper v.d. Berg
– Juffrouw Gruneveld, Jennifer Borst
– Meneer Witjes, Guido Schoo

Regie: Lida Brama en Jan Grimbergen
Grime: Lida Brama
Souffleur: Ina Engelbarts
Toneelmeester: Linda Grimbergen
Decor: Onder leiding van Jan Grimbergen en Aad Keijzer

De foto’s zijn gemaakt door¬†Samuel van Tol Fotografie.