Wat betekent toneel voor je en hoe ben je bij Maskerade gekomen?
Op de basisschool voerde ik regelmatig toneelstukjes op. Ook thuis maakte ik vaak een minipodium waarop ik ‘voorstellingen’ gaf voor mijn ouders. In de zesde klas hadden we de eindmusical. Ik vond het heerlijk om op het podium te staan en kreeg veel positieve reacties. Er werd gezegd dat ik er wat mee moest gaan doen. Later heb ik een paar keer geïnformeerd bij een toneelvereniging, alleen had je
dan nooit direct een rol, maar een taak achter de schermen. Toen hoorde ik van een goede vriendin van mij (Jennifer) dat zij naar een toneelvereniging ging en ze met spoed mannen zochten. Samen zijn we toen in het theaterseizoen 2014-2015 gestart.

In je eerste stuk ‘Eigen aard is goud waard’ kreeg je direct een hoofdrol, hoe was dat?
Het kwam qua leeftijden zo uit. Het was een enorm risico. Wanneer iemand start met toneel is teksten leren moeilijker dan wanneer je meer ervaren bent. Het leren ging moeizaam en de regisseurs hebben hem daarna behoorlijk geknepen. Uiteindelijk kwam het goed en kreeg ik bij toeval het stuk erna wederom een hoofdrol in het hilarische stuk ‘Mister doe het zelf’.

Wat vind je de leukste rollen tot nu toe?
Otto Vogel in Mister doe het zelf (een enorme kluns), Martijn de Bildt in ‘De ideale man’ (allemaal dubbelzinnige teksten die ik serieus moest brengen) en Pistolen Pietje in Commissaris Manus vertelt (een kleine rol maar erg leuk typetje om te spelen).

Wat vind je de makkelijkste emotie om te spelen?
Kwaad spelen vind ik makkelijk. Heerlijk om je even te laten gaan, al is het toneel.

Wat hoop je nog in de toekomst te spelen?
Een serieuze rol in een drama of thriller.