Hoe lang speel je al toneel?
Op mijn 16e ben ik begonnen met toneel spelen bij toneelvereniging OONA in Hillegom. Deze vereniging was opgericht vlak na de 2e wereldoorlog. Helaas viel na 68 jaar in het voorjaar van 2013 het doek voor OONA.

Hoe kwam je bij Maskerade?
Een speelster van OONA wist een leuke vereniging die goed bij mij zou passen, dit was Maskerade. Ik ging kijken bij een repetitie, samen met nog twee andere potentiële leden. Na afloop namen we afscheid. De andere twee waren al weg. Ik werd ingesloten door de leden van Maskerade. Ze zeiden dat ik bij hun moest komen en niet eerder weg mocht voor ik ja had gezegd.

Wat vind je leuk bij Maskerade?
De diversiteit aan leeftijden en dat er buiten de repetities om veel gedaan wordt met leden onderling. Ook vind ik het fijn dat je direct een rol krijgt als nieuwe speler en niet eerst achter de schermen hoeft te werken. Daarnaast heb je hier veel vrijheid in het spel, veel regisseurs hebben een mechanische aanpak en gieten je in een keurslijf. Bij Maskerade is dat niet het geval en kun je jezelf goed ontwikkelen en hebt veel inbreng. Verder vind ik het fijn dat ik naast Maskerade nog bij een andere vereniging speel (K.N.A. in Hillegom), hier wordt geen probleem van gemaakt. Wel is Maskerade mijn hoofdvereniging.

Wat vind je de makkelijkste emotie om te spelen?
Verliefd. In het verleden ging ik wel eens teveel hierin op, waardoor ik gevoelens begon te krijgen voor een tegenspeelster. Ik heb toen een goed gesprek gehad met de regisseur. Die leerde me dat ik op het toneel ‘in karakter’ ik dit best mocht voelen, maar zodra ik van het podium kwam was ik Cas weer. Sindsdien kan ik dit goed scheiden.

Wat was je leukste rol bij Maskerade?
Die van Pastoor in ‘Het Complot’. We hadden zoveel lol met de spelers onderling van begin tot einde.