Informatie:
Blijspel in drie bedrijven door Henk Roede.
Werd gespeeld op vrijdag 16 en zaterdag 17 november 2018.

Het verhaal
Het komische stuk speelt zich af in de wachtruimte van een regionaal ziekenhuisje. Dokter Hogebaum is een oude dokter die nogal vergeetachtig en verstrooid is. Hij gaat er mee stoppen, maar moet eerst nog even zijn opvolger inwerken. Dan komt een Joop van het uitzendbureau langs voor schoonmaakwerkzaamheden. Echter ziet Dokter Hogebaum hem per ongeluk voor zijn opvolger aan, wat tot bizarre situaties leidt.

Joop denkt al snel dat hij dus ingehuurd is als dokter en vind dat eigenlijk wel interessant en doet dan ook zijn uitstekende best. Maar waar is de echte nieuwe dokter en wat voor bezoekers komen er verder allemaal wel niet langs in het ziekenhuis? Zo is er Nella, die werkelijk alle kwaaltjes schijnt te hebben die er maar bestaan en komt Rebecca eerder in het ziekenhuis om een goede partij te schaken, dan dat ze werkelijk iets mankeert. Ook komt Roelien langs met een zere duim, maar is dat de enige reden waarvoor zij langskomt?

Gelukkig kan het ziekenhuis beschikken over het kordate hoofd van de verpleging Joke en verpleegkundige Annie, maar of die de boel nog kunnen redden?

Rolverdeling:
– Dokter Hogebaum, Jan Grimbergen
– Joop Kleiduif, Sebastiaan van Tol
– Dokter Terpstra, Cas van den Berg
– Hoofdzuster Joke, Marina Zonneveld
– Verpleegster Annie, Vicky Gressie
– Nella Duinoord, Jennifer Borst
– Roelien Buikstra, Lida Brama
– Directeur van Wal, Daan Hendriks
– Rebecca Boom, Ina Engelbarts

Regie: Lida Brama en Jan Grimbergen
Grime: Jennifer Borst
Souffleur: Sheila
Toneelmeester: Ina Engelbarts
Decor: Onder leiding van Jan Grimbergen

De foto’s zijn gemaakt door¬†Samuel van Tol Fotografie.