Informatie:
Komedie in drie bedrijven door D.J. Eggengoor.
Gespeeld op vrijdag 7 en zaterdag 8 april 2017.

Het verhaal:
U weet het beslist nog wel, de kleine buurtwinkeltjes waar de mensen met hard werken in staat waren een boterham te verdienen. Je kon daar op zaterdag nog laat terecht en als je zondags visite kreeg en er was geen koffiemelk dan werd dat meest ook nog even gehaald. Met de komst van de grote supermarkt ketens waren de winkeltjes echter ten dode opgeschreven. Zo ook Anna Duif. Ze had haar man Gosse verloren maar met flink doorwerken en de verhuur van een kamer aan studente Fientje Steunbeer zag ze de toekomst nog niet zo slecht. Maar ook in dit dorp kwam een grote supermarkt “Koopgraag”. En dat was de nekslag voor Anna. Nadat de supermarkt twee weken open was, was er voor Anna geen eer meer aan te behalen. Haar prijzen lagen ver boven die van de “Koopgraag”en daardoor bleven ook haar oude vaste klanten weg. Alleen buurman Sjors Geepdrift kwam nog om een pak beschuit en buurvrouw Alie Kefbek voor een fles sherry. Ook hier na kwam de klandizie tot stilstand. Anna nam een moedig besluit en liet een makelaar komen om over de verkoop van haar winkeltje te praten.

Deze vrouw Eefje Duivenkot was een beetje modern type die het winkeltje van Anna wegzette als een stulpje waar je je voor moest schamen. Anna was verbijsterd omdat voor haar het winkeltje haar hele leven betekende. Deze dame sprak echter van achtereenvolgens een disco, of een bruin cafe tot aan een broodjeszaak voor gezondheidsfreaks. Noodgedwongen gaf zij toe en wist dat ze over een maand het pand moest hebben verlaten. Na een televisiezending te hebben gekeken maakte ze nog een rondje in haar oude blauwe regenjas en bleef ze ook even staan voor de etalage van de “Koopgraag”. De andere morgen kwam buurman Sjors vertellen dat bij de supermarkt alle dubbele spiegelruiten waren in gegooid en dat de schade wel kon oplopen tot 50.000 Euro. Opeens herinnerde hij zich dat hij Anna voor de ruiten had zien staan vanaf zijn balkon. Bij hem kwam de gedachte dat Anna het verlies van haar klanten niet kon verkroppen en als wraak de ruiten had kapot gegooid.

Ineens verscheen agent Blaf want die kwam Fientje Steunbeer op halen want daar was hij verkikkerd op geraakt. Toen Hij het verhaal van Sjors hoorde en de beschuldiging dat Hij Anna voor de etalage van de “Koopgraag” had zien staan en bovendien Alie Kefbek zich er ook nog eens mee ging bemoeien , viel al snel het doek voor Anna en moest agent Blaf haar wel meenemen naar het bureau. Maar voor Anna was er een lichtpuntje in de vorm van een oud klasgenoot van haar waardoor dit verhaal een geheel onverwachte wending kreeg en er voor Anna toch nog een toekomst was.

Rolverdeling:
– Anna Duif, eigenaresse winkeltje, Lida Brama
– Alie Kefbek, buurvrouw, Jennifer Borst
– Sjors Geepdrift, buurman, Sebastiaan van Tol
– Fientje Steunbeer, student, Sheila
– Theo Blaf, agent, Guido Schoo
– Frikandellen Heintje, Hells Angel, Casper v.d. Berg
– Eduard van Maarsseveen, bedrijfsleider, Jan Grimbergen
– eegje Duivekot, makelaar, Ina Engelbarts

Regie: Lida Brama en Jan Grimbergen
Grime: Jennifer Borst
Souffleur: Daan Hendriks
Toneelmeester: Ina Engelbarts
Decor: Onder leiding van Jan Grimbergen en Wim Brama